ΑΘΗΝΑ
22:22
|
26.04.2024
Τα προϊόντα ενδέχεται να ανακατευθυνθούν στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Severstal δεν μπορεί πλέον να προμηθεύει προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την επιβολή κυρώσεων στον κύριο ιδιοκτήτη της Alexey Mordashov, ανέφερε σε δήλωσή της η ρωσική εταιρεία σήμερα, Τετάρτη. Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις εν μέσω της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αποφασίσαμε να επιβεβαιώσουμε επίσημα ότι οι προμήθειες στην ΕΕ ανεστάλησαν λόγω κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον μέτοχο. Η ροή των αγαθών θα ανακατευθυνθεί σε εναλλακτικές διεθνείς αγορές», ανέφερε η δήλωση.

Νωρίτερα, μια πηγή που πρόσκειται στην εταιρεία είπε στο TASS ότι οι αποστολές τόσο σε επιχειρήσεις, όσο και σε εμπόρους, έχουν ανασταλεί. Οι εργολάβοι της Severstal στην ΕΕ δεν έχουν πλέον δικαίωμα να αποκτήσουν τα προϊόντα της εταιρείας βάσει του νόμου, εξήγησε η πηγή. Τα προϊόντα ενδέχεται να ανακατευθυνθούν στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη επιβάλει πολλά πακέτα κυρώσεων κατά της Μόσχας ως απάντηση στην έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Επιχειρηματίες, πολιτικοί, τηλεοπτικοί παρουσιαστές και στρατιωτικοί μπήκαν στη μαύρη λίστα. Τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ευρώπη θα δεσμευτούν, καθώς και η είσοδος και η διέλευση τους στον ευρωπαϊκό χώρο θα απαγορευθούν. Συγκεκριμένα, ο βασικός ιδιοκτήτης της Severstal Alexey Mordashov έχει τεθεί υπό ένα πλαίσιο ισχυρών κυρώσεων.

Η Severstal είναι μια καθετοποιημένη εταιρεία χάλυβα και εξόρυξης, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χάλυβα της Ρωσίας. Το ορυχείο Cherepovets Steel Mill είναι το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Η παραγωγική της ικανότητα ανέρχεται περίπου σε 12 εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα