ΑΘΗΝΑ
22:00
|
24.04.2024
Μια διεθνής εταιρεία γατοφιλίας επιβάλει σκληρούς περιορισμούς κατά των γατών που εκτρέφονται στη Ρωσία, αλλά και όσων ανήκουν σε άτομα που ζουν στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια διεθνής εταιρεία γατοφιλίας αποφάσισε να επιβάλει σκληρούς περιορισμούς κατά των γατών που εκτρέφονται στη Ρωσία, αλλά και όσων από αυτές ανήκουν σε άτομα που ζουν στη Ρωσία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη «κύρωση» απέναντι στη Ρωσία εν μέσω της σύγκρουσης στο ουκρανικό έδαφος. Η κίνηση αυτή συγκλόνισε τους Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου, με πολλούς από αυτούς να επιθυμούν να μάθουν «τι ακριβώς συμβαίνει με τις γάτες και τη Ρωσία;».

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΜΚΟ FIFe ισχυρίστηκε στην τελευταία του δήλωση πως είναι «σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι» από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ένιωσαν ότι δεν μπορούν απλώς να γίνουν μάρτυρες αυτών των «θηριωδιών» και να μην κάνουν τίποτα.

Ο οργανισμός αποφάσισε ότι από την Τρίτη «καμία γάτα που εκτρέφεται στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να εισάγεται και να καταχωρείται σε οποιοδήποτε γενεαλογικό βιβλίο της FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από το ποιος οργανισμός εξέδωσε το γενεαλογικό της». Επίσης, «καμία γάτα που ανήκει σε ιδιολκτήτες που ζουν στη Ρωσία δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έκθεση FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από την οργάνωση στην οποία ανήκουν αυτοί οι ιδιοκτήτες».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι περιορισμοί ισχύουν μέχρι τις 31 Μαΐου και θα επανεξεταστούν όταν χρειαστεί. Η ανακοίνωση έγινε αμέσως viral στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo.

«Τι συμβαίνει με όλη αυτή η [σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας] με τις γάτες;» αναρωτήθηκε ένας χρήστης του Διαδικτύου. Το σχόλιο απέσπασε πολλά likes.

«Νόμιζα ότι ήταν ψεύτικες ειδήσεις…» είπε ένας άλλος, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια τέτοιας φύσης κύρωση θα επιβαλλόταν στη Ρωσία.

«Ο βόρειος άνεμος που φυσά σε όλη τη Ρωσία, στην ΕΕ λογίζεται ως ρωσικός άνεμος; Τρελό!», γράφει ένα άλλο σχόλιο.

«Θα απαγορευτεί το Tetris στη Δύση;» ρώτησε ένας χρήστης.

Πρόσφατα, μια σειρά από διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αφαιρέθηκε η τιμητική μαύρη ζώνη που του είχε δοθεί πριν χρόνια από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Η ISU είπε ότι θα αποκλείσει Ρώσους και Λευκορώσους σκέιτερ από το προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η FIFA/UEFA απέκλεισε ρωσικούς συλλόγους και εθνικές ομάδες από όλες τις διοργανώσεις.

Οι αποφάσεις αυτών των αθλητικών φορέων ώθησαν ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του δημοφιλούς σλόγκαν «Όχι πολιτική στον αθλητισμό». Κάποιοι ρώτησαν, «αυτό το σύνθημα, που υποστηρίζεται ευρέως από τη Δύση, εξακολουθεί να ισχύει;».

Εκτός από τις δυτικές χώρες, υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, που είναι πάντα πρόθυμες να υποκινήσουν συγκρούσεις, η Ελβετία, μια χώρα που συνήθως παραμένει ουδέτερη σε πολλά διεθνή ζητήματα, εγκατέλειψε αυτή την αρχή για να συμμετάσχει στη δυτική πίεση για κυρώσεις. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η εγκατάλειψη της ουδετερότητας, ειδικά από αθλητικούς φορείς, θα έχει σοβαρές συνέπειες στο μέλλον.

«Αυτές οι ΜΚΟ και οι διεθνείς οργανισμοί θα πρέπει να είναι μη-πολιτικοί», δήλωσε στους Global Times την Τετάρτη ο Τσούι Χενγκ, βοηθός ερευνητής από το Κέντρο Ρωσικών Σπουδών του Normal University της Ανατολικής Κίνας. Όλη αυτή η εξωτερική πίεση θα επιβαρύνει περαιτέρω τις τρέχουσες εντάσεις στην Ουκρανία, είπε.

ΠΗΓΗ: Globaltimes.cn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα