ΑΘΗΝΑ
15:50
|
19.04.2024
«Οι Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο τρομοκρατίας και απειλών από τις ουκρανικές εθνικιστικές παραστρατιωτικές ομάδες εδώ και οκτώ χρόνια.»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της τρομοκρατίας και των απειλών δολοφονίας από τις ουκρανικές εθνικιστικές παραστρατιωτικές ομάδες εδώ και οκτώ χρόνια. Τώρα, με την αναγνώριση του Ντονμπάς από τη Ρωσία, απέκτησαν ελευθερία, ανέφερε το Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας σε δήλωση που έλαβε το TASS.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι Έλληνες στο Ντονμπάς όχι μόνο έχουν εκτεθεί σε επιθέσεις, δολοφονίες και απειλές με στόχο να τους εκδιώξουν από τα εδάφη, όπου ζούσαν δίπλα-δίπλα με τον ρωσικό λαό. Τα τελευταία οκτώ χρόνια κανείς από την ΕΕ ή τη Δύση ή την Ελλάδα δεν έδειξε ενδιαφέρον ή επιθυμία να καταδικάσει αυτή τη νέα γενοκτονία από τις ημι-κυβερνητικές δομές της Ουκρανίας και να υποστηρίξει στην πράξη τους συμπατριώτες μας που εκτίθενται σε κακουχίες. Με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς, οι συμπατριώτες μας απελευθερώθηκαν και νιώθουν πλέον απόλυτα ασφαλείς. Το ίδιο κλίμα επικρατεί και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, όπου διαμένουν περισσότεροι από 150.000 Έλληνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο αρχηγός του κόμματος, Ιωάννης Κωτσιαλίδης.

«Εμείς, το Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας, καλωσορίζουμε τη σαφή υπόσχεση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να προστατεύσει και να σεβαστεί τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων που κατοικούν στην Ουκρανία, όπως το έκανε όλα αυτά τα χρόνια στις περιοχές της Ρωσίας και στην Κριμαία. Οι Έλληνες έχουν τα σπίτια τους και δεν βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με κίνδυνο, αντίθετα ευημερούν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική και την οικονομία αυτών των περιοχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε αντίθεση με τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου είπε πως είναι απαραίτητο να προστατευθούν οι Έλληνες της Ουκρανίας με την επανεγκατάστασή τους στην Ελλάδα, εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με έξωση από τα σπίτια τους, τα σπίτια των προγόνων τους». «Το κόμμα μας πιστεύει ότι θα πρέπει να μείνουν ασφαλείς στον τόπο που μένουν, αν το επιθυμούν, και να συνεχίσουν να ζουν μια κανονική ζωή».

«Το ρωσικό κράτος το εγγυάται αυτό, κάτι που αποδεικνύεται ιστορικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα