ΑΘΗΝΑ
12:29
|
21.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη λάβει προσφορές για την Τσέλσι οι οποίες εκτιμάται ότι φτάνουν έως και τα 3 δις στερλίνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του λονδρέζικου συλλόγου της Πρέμιερ Λιγκ, ο επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς είπε ότι πήρε μια «απίστευτα δύσκολη απόφαση» που τον «πονάει». Ο Ρώσος δεν θα ζητήσει «την αποπληρωμή οποιουδήποτε χρέους» και είπε ότι τα έσοδα από την πώληση της ομάδας θα διατεθούν σε θύματα πολέμου.

Ο Αμπράμοβιτς είχε δηλώσει το Σάββατο ότι θα έδινε «επιμέλεια και φροντίδα» της Τσέλσι στους διαχειριστές του ιδρύματός της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτό οδήγησε στις εικασίες πως ο Αμπράμοβιτς – ο οποίος έχει δανείσει στον σύλλογο πάνω από 1,5 δισ. στερλίνες – θα έθετε προς πώληση την Τσέλσι και ο δισεκατομμυριούχος Χανσγιοργκ Βυςς είπε στην ελβετική εφημερίδα Blick την Τετάρτη ότι του προσφέρθηκε η ευκαιρία να αγοράσει τον σύλλογο.

Ο Βυςς είπε ότι ο Αμπράμοβιτςήθελε «να ξεφορτωθεί γρήγορα» την Τσέλσι μετά την απειλή κυρώσεων που τέθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Αμπράμοβιτς, 55 ετών, φέρεται να έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που ο ίδιος έχει αρνηθεί. Είπε ότι «όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση» θα διατεθούν στα «θύματα του πολέμου στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC Sport, ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη λάβει προσφορές για την Τσέλσι οι οποίες εκτιμάται ότι φτάνουν έως και τα 3 δις στερλίνες.

Στη δήλωσή του, ο Αμπράμοβιτς είπε: «Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το καλύτερο συμφέρον του συλλόγου. Στην τρέχουσα συγκυρία, έλαβα την απόφαση να πουλήσω τον σύλλογο, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών του. Η πώληση δεν θα γίνει γρήγορα, αλλά θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Δεν θα ζητήσω να αποπληρωθεί κανένα δάνειο.»

«Έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα διατεθούν. Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.»

Ο Αμπράμοβιτς επικρίθηκε επειδή δεν αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε αυτήν την αρχική του δήλωση το Σάββατο. Οι παίκτες της Τσέλσι δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων για τη νέα δήλωση του ιδιοκτήτη τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λιγότερο από μία ώρα πριν από την ισοπαλία της ομάδας στον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας στο Λούτον Τάουν .

Ο Αμπράμοβιτς αγόρασε την Τσέλσι το 2003 έναντι 140 εκατομμυρίων λιρών και στη δήλωσή του ανέφερε ότι «όλο αυτό δεν αφορούσε ποτέ τις επιχειρήσεις ούτε τα χρήματα, αλλά το καθαρό πάθος για το παιχνίδι και τον σύλλογο».

Άλλοι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έχουν ήδη αποτελέσει αντικείμενο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν δεσμευτεί.

Αυτό περιλαμβάνει και τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Alisher Usmanov, ο οποίος έχει εμπορικούς δεσμούς με την Έβερτον.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει επιβάλει ακόμη κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς ή τον Ουσμάνοφ, αλλά ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ είπε στο κοινοβούλιο την Τρίτη ότι ο Αμπράμοβιτς «τρόμαξε πως θα του επιβληθούν κυρώσεις, και γι’ αυτό θα πουλήσει το σπίτι του αύριο, καθώς και ένα άλλο διαμέρισμα επίσης.»

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των Ερωτήσεων του Πρωθυπουργού, ο ηγέτης των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ ρώτησε γιατί ο Αμπράμοβιτς δεν αντιμετωπίζει κυρώσεις, με τον Μπόρις Τζόνσον να απαντά ότι «δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε μεμονωμένες περιπτώσεις σε αυτό το στάδιο».

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρη ισραηλινή εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν

Λαμία: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση»

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας για τους 45 εργολαβικούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Φονικό στο Κιλκίς: Κτηνοτρόφος σκότωσε με καραμπίνα 45χρονο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα