ΑΘΗΝΑ
12:50
|
20.04.2024
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς τέθηκε θέμα, για το ποιοι θα παρακολουθήσουν τη δίκη, στη μικρής χωρητικότητας δικαστική αίθουσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βάσει της ΚΥΑ, που ισχύει για την πανδημία, είναι στη απόλυτη δικαιοδοσία του δικαστηρίου, να αποφασίσει πόσα άτομα θα βρίσκονται μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Από την προηγούμενη δικάσιμο, η απόφαση της Προέδρου του ΜΟΔ Παναγιώτας Γιούπη, ήταν να επιτραπεί η είσοδος σε τέσσερις μόνο δημοσιογράφους. Σήμερα, το δικαστήριο επέτρεψε ο αριθμός των δημοσιογράφων να είναι πέντε. Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν μέσω social media ότι σήμερα, Πέμπτη, εμφανίστηκε «λίστα δημοσιογράφων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπεται να καλύψουν τη δίκη». Αυτή η λίστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, διαμορφώθηκε με παντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και αποκλεισμούς.

Όμως οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, που εκπροσωπούν τα θύματα, ζήτησαν από την Πρόεδρο να επιτραπεί να μπουν στη δικαστική αίθουσα και να καταγράφουν τη δίκη και μέλη του Διεθνούς Παρατηρητηρίου, όπως είχε γίνει και στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λιγνάδη, Αλεξης Κούγιας αρνήθηκε και ζήτησε να μην επιτραπεί η είσοδος τους. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και δημοσιογράφοι, που καλύπτουν την υπόθεση, θεωρώντας ότι, πλήττεται η αξιοπιστία τους.

Μπροστά στην ένταση, που προκλήθηκε το δικαστήριο διέκοψε και αποσύρθηκε, για να αποφασίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα