ΑΘΗΝΑ
18:31
|
23.04.2024
Tουλάχιστον πέντε θαλαμηγοί Ρώσων δισεκατομμυριούχων ήταν αγκυροβολημένες ή έπλεαν χθες Τετάρτη στις Μαλδίβες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση πολυτελούς θαλαμηγού, αξίας τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων δολαρίων, ιδιοκτησίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλισέρ Ουσμάνοφ, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε στην ηλεκτρονική του έκδοση το αμερικανικό περιοδικό Forbes, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον ναυτιλιακό τομέα.

Η θαλαμηγός Dilbar, μήκους 156 μέτρων, κατασχέθηκε στο λιμάνι του Αμβούργου, κατά τις πληροφορίες του Forbes.

Το πλοίο, κατασκευασμένο από το γερμανικό ναυπηγείο Lürssen, βρισκόταν για επισκευές και τροποποιήσεις στο ναυπηγείο Blohm + Voss, σημείωσε το αμερικανικό περιοδικό προσθέτοντας ότι οι γερμανικές αρχές δέσμευσαν το περιουσιακό στοιχείο του κ. Ουσμάνοφ και ότι οι εργαζόμενοι στη θαλαμηγό δεν προσήλθαν χθες Τετάρτη.

Το γιοτ αποτελεί μέρος της εκτιμώμενης περιουσίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ρώσου μεγιστάνα, η οποία αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μερίδια στον κολοσσό σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα Metalloinvest και στην εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης Xiaomi, καθώς και μικρότερες συμμετοχές σε τηλεπικοινωνίες, εξόρυξη και μέσα ενημέρωσης. Ένας από τους πρώτους επενδυτές στο Facebook μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Γιούρι Μίλνερ , ο Ουσμάνοφ κατέχει επίσης πολλά ακίνητα στη Δύση, ανάμεσά τους δύο ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο—Beechwood House στο Λονδίνο και Sutton Place στο Surrey, συνολικής αξίας 280 εκατομμυρίων δολαρίων— και πολυτελείς κατοικίες στο Μόναχο, τη Λωζάνη, το Μονακό και τη Σαρδηνία.

Την Τρίτη, ο Ουσμάνοφ σχολίασε τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. σε μια δήλωση προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας απ’ όπου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του προέδρου: «Πιστεύω ότι μια τέτοια απόφαση είναι άδικη και οι λόγοι που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθούν οι κυρώσεις είναι ένα σύνολο ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών που βλάπτουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επιχειρηματική μου φήμη», έγραψε. «Θα χρησιμοποιήσω όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατεύσω την τιμή και τη φήμη μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε θαλαμηγοί Ρώσων δισεκατομμυριούχων ήταν αγκυροβολημένες ή έπλεαν χθες Τετάρτη στις Μαλδίβες, νησιωτική χώρα του Ινδικού που δεν έχει συνάψει συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ, κατά δεδομένα εξειδικευμένων εταιρειών που καταγράφουν τη γεωγραφική θέση πλοίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα