ΑΘΗΝΑ
23:04
|
17.07.2026
Πρόκειται για την πιο γρήγορη έξοδο προσφύγων αυτόν τον αιώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Ο Φίλιπο Γκράντι δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter την Πέμπτη:

«Μέσα σε μόλις επτά ημέρες γίναμε μάρτυρες της φυγής ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες.

Για πολλά εκατομμύρια ακόμη, εντός της Ουκρανίας, είναι καιρός να σιωπήσουν τα όπλα, ώστε να τους παρασχεθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που μπορεί να σώσει ζωές».

Το τελευταίο αυτό προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία προς τις άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται ολοένα. Πρόκειται για την πιο γρήγορη έξοδο προσφύγων αυτόν τον αιώνα, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα