ΑΘΗΝΑ
22:49
|
03.05.2024
Νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας – Αποκάλεσε τη Ρωσία τον δεύτερο «ιό» μετά τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γραμμές άμυνας της Ουκρανίας αντέχουν απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις, υπογράμμισε σήμερα, στο νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους προς τον ουκρανικό λαό, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά τη δική μας ελευθερία», πρόσθεσε σε μια προσπάθεια εμψύχωσης του ηθικού και του πατριωτισμού των συμπολιτών του ενώ ο κ. Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι η χώρα λαμβάνει καθημερινά όπλα από τους διεθνείς συμμάχους της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας από τα μεσάνυχτα και μετά δεν έχουν σταματήσει οι βομβαρδισμοί των ρωσικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια συνέκρινε τη Ρωσία με «ιό». Είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο της κρούσμα της νόσου COVID-19: «Έχει περάσει μια εβδομάδα τώρα που επιτέθηκε ένας άλλος ιός», σχολίασε αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε τη Ρωσία για την επόμενη μέρα των «αποζημιώσεων». «Ακόμα κι αν καταστρέψτε τους καθεδρικούς μας και τους ναούς, δεν θα καταστρέψτε την πίστη μας στην Ουκρανία και τον Θεό, την πίστη στον λαό μας. Θα ξαναχτίσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη. Και λέμε στη Ρωσία να μάθει τη λέξη ‘αποζημίωση’. Θα πληρώστε για όλα όσα έχετε κάνει στο κράτος, για όλα όσα έχετε εναντίον του κάθε Ουκρανού».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Ζελένσκι είπε ότι η αλλαγή τακτικής της Ρωσίας και ο βομβαρδισμός αμάχων σε πόλεις απέτυχε, όπως απέτυχε, και το αρχικό σχέδιο της Μόσχας για μια γρήγορη επικράτηση μέσω μιας χερσαίας επιχείρησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα