ΑΘΗΝΑ
08:23
|
23.04.2024
Τα χωρικά ύδατα της Γαλλίας είναι παρόμοια μ’ αυτά της Σομαλίας, λέει ο Ρώσος πρέσβης σχολιάζοντας την δέσμευση τριών πλοίων από τις Αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την δέσμευση τριών ρωσικών πλοίων και ενός γιοτ, από τις γαλλικές αρχές, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλεξέι Μεσκόφ, κατά δη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Ο Ρώσος απεσταλμένος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σε γενικές γραμμές, επί του παρόντος, τα γαλλικά χωρικά ύδατα για τα ρωσικά σκάφη προσομοιάζουν με αυτά της Σομαλίας».

Ο Ρώσος πρέσβης, έκανε επίσης λόγο για «αρκετά τεταμένη όσον αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων», στην πρεσβεία στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για «αντιρωσικά αισθήματα που την τελευταία εβδομάδα, ξεπερνούν τα όρια και έχουν καλύψει διάφορα τμήματα της γαλλικής κοινωνίας».

Σύμφωνα με το Euronews, Γάλλοι τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν χθες ακόμα ένα φορτηγό πλοίο για ελέγχους που συνδέονται με κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πρόκειται για το πλοίο «Pola Ariake», υπό σημαία Παναμά, το οποίο οι Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν συνδέσει με ρωσική ιδιοκτησία.

Επιπλέον, οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν χθες το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ιγκόρ Σέτσιν, «Amore Vero» αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στις 26 Φεβρουαρίου προχώρησαν στην κατάσταση ενός ακόμα πλοίου στη Μάγχη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα