ΑΘΗΝΑ
03:51
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να παράσχει σταθερότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα λόγω των ανησυχιών αναφορικά με την προσφορά, εν μέσω διεθνών κυρώσεων που στρέφονται κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 2ο Εργατικό Συνέδριο την ετοιμότητα της χώρας του να παράσχει σταθερότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι πόρτες της Βενεζουέλας είναι ανοιχτές για επενδύσεις, για παραγωγή πετρελαίου, για παραγωγή φυσικού αερίου και για να δώσει σταθερότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», είπε ο Μαδούρο την Πέμπτη κατά την ομιλία του στο Εργατικό Κογκρέσο. .

Ομοίως, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διευκρίνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή της στα τρία εκατομμύρια βαρέλια, ενώ αυτή τη στιγμή η παραγωγικότητά της προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο βαρέλια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟPEC), τον Ιανουάριο, η Βενεζουέλα παρήγαγε 755.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα