ΑΘΗΝΑ
02:27
|
19.04.2024
Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σε σιιτικό τέμενος της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν στη διάρκεια της προσευχής. Οι τραυματίες είναι 196.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του λουτρο΄΄υ αίματος που προκάλεσαν δύο ένοπλοι δράστες (εκ των οποίων ο ένας ζωσμένος με εκρηκτικά) σε σιιτικό τέμενος της πόλης Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Από το ισχυρό ωστικό κύμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 56 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 194.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων οφειλόταν σε έκρηξη μέσα σε τέμενος της Πεσαβάρ, που προκάλεσε η πυροδότηση εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος ο ένας από τους δύο ένοπλους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τραυματίες διακομίζονται στο νοσοκομείο. Διερευνούμε το είδος της έκρηξης, αλλά φαίνεται ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας», είχε δηλώσει στο Reuters ο αξιωματικός της αστυνομίας Μοχάμαντ Σάτζαντ Χαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα