ΑΘΗΝΑ
00:18
|
02.05.2024
Οι δηλώσεις του Ζελένσκι δεν προσθέτουν αισιοδοξία στις προοπτικές των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πικρές δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εμπνέουν αισιοδοξία στις προοπτικές των διαβουλεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι συνεχείς πικρές δηλώσεις του κ. Ζελένσκι δεν προσθέτουν αισιοδοξία εδώ. Μόλις πρόσφατα, ξέσπασε σε μια συνάντηση του ΝΑΤΟ, είπε μερικά αγενή πράγματα στους χορηγούς του και τους κατηγόρησε για αδράνεια. Και έχω μια ερώτηση εδώ: αν στενοχωρ΄ηθηκε τόσο πολύ που το ΝΑΤΟ δεν τον υποστήριξε όπως ήλπιζε, σημαίνει ότι αναμένει ακόμα να επιλυθεί η σύγκρουση μέσω της συμμετοχής του ΝΑΤΟ σε όλη αυτή την ιστορία και όχι μέσω συνομιλιών; Σημαίνει ότι δεν ακούει τις συνεχείς δηλώσεις που έρχονται από την Ουάσιγκτον, το Παρίσι, το Βερολίνο και άλλες πρωτεύουσες ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα το Σάββατο.

«Και φαίνεται ότι εξακολουθεί να επιδιώκει να προκαλέσει μια σύγκρουση με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Αν είχε αυτή τη διάθεση όταν ξύπνησε χθες, ίσως άλλαξε σήμερα. Δεν ξέρω. Αλλά αυτή η μιλιταριστική φρενίτιδα του δείχνει σίγουρα ότι δεν χρειάζεται συνομιλίες», είπε ο Λαβρόφ.

«Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να αλλάξει η διάθεσή του σήμερα, είναι άνθρωπος με πολλές διαθέσεις. Ας το ελπίσουμε», είπε.

Πηγή: Interfax

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα