ΑΘΗΝΑ
23:41
|
06.05.2024
«Σήμερα, Ουκρανοί ένοπλοι του εθνικιστικού τάγματος Azov άνοιξαν πυρ εναντίον μιας συνοδείας αμάχων κατά την προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την πόλη της Μαριούπολης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουκρανοί εθνικιστές άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής αμάχων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τέσσερις ανθρώπους, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής επικεφαλής της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔΔ, Έντουαρντ Μπασουρίν.

Σήμερα, Ουκρανοί ένοπλοι του εθνικιστικού τάγματος Azov άνοιξαν πυρ εναντίον μιας συνοδείας αμάχων κατά την προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την πόλη της Μαριούπολης μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου του αυτοκινητόδρομου M23 προς το Novoazovsk.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν.” είπε ο Μπασουρίν.

Μέχρι στιγμής, ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR) και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη σωτήρια εκκένωση προς το Νοβοαζόφσκ για περίπου 150 άτομα, πρόσθεσε.

Αυτό το κραυγαλέο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ουκρανικός στρατός παραβιάζει σκόπιμα τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης σχετικά με την Προστασία Αμάχων σε Καιρό Πολέμου. Τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν δεν έχουν παραγραφή“, τόνισε ο Μπασουρίν. 

«Υπενθυμίζουμε σε όλους τους εγκληματίες πολέμου της Ουκρανίας ότι καταγράφουμε όλα αυτά τα γεγονότα και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων η δίκη σας είναι αναπόφευκτη», είπε.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα