ΑΘΗΝΑ
18:00
|
23.04.2024
Στο Θρακικό Πέλαγος και το αεροπλανοφόρο Harry S.Truman.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προορισμό το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατραπεί σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο απέπλευσε το απόγευμα του Σαββάτου (σε ώρα Ελλάδας) ένα γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το evros.gr, το οχηματαγωγό «LIBERTY PASSION», πλοίο με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μάρτη.

Εκεί θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, τα οποία στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα μεταφερθούν μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία, ενισχύοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης πλέει και η ομάδα κρούσης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Harry S. Truman που συνοδεύεται και από ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του Truman περιπολούν επί του παρόντος πάνω από τη Ρουμανία στο πλαίσιο της αποστολής του, σκοπός του όμως σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, είναι σε περίπτωση κλιμάκωσης, οι περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών στη Μαύρη Θάλασσα. Εάν η Ρωσία επιδιώξει να περάσει τα τουρκικά στενά και η Τουρκία ζητήσει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, τότε τα αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολεμικές αεροπορικές περιπολίες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Στενά των Δαρδανελίων, σύμφωνα όσα ανέφερε ανώνυμα, αμερικανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από το καταδρομικό USS San Jacinto στο Βόρειο Αιγαίο. Πέντε άλλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και ένα νορβηγικό μαχητικό επιφανείας βρίσκονται νοτιότερα στο Αιγαίο.

Μεταξύ Λήμνου και Λέσβου πλέουν επίσης, σε Διεθνή Ύδατα, το Αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Bainbridge και η Ρωσική φρεγάτα Admiral Kasatonov τα οποία βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» μεταξύ τους με το Kasatonov να έχει γίνει «σκιά» του Bainbridge όσο το αντιτορπιλικό κινείται στο Αιγαίο. Δυο πλοία τα οποία δείχνουν ισοδύναμα αφού διαθέτουν τρομακτική ισχύ πυρός και δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα