ΑΘΗΝΑ
17:36
|
03.05.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί εθνικιστές του τάγματος Αζόφ πως έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά αντιδραστήρα, με σκοπό να «χρεώσουν» σε ρωσικό βομβαρδισμό τυχόν «ατύχημα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ουκρανικές Δυνάμεις Ασφαλείας και μέλη του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ σκοπεύουν να ανατινάξουν αντιδραστήρα στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας στο Χάρκοβο και να κατηγορήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για τον βομβαρδισμό της πειραματικής πυρηνικής εγκατάστασης, όπως καταγγέλλεται από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου αναφέρει: «Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας μαζί με μαχητές του τάγματος Αζόφ σχεδιάζουν προβοκάτσια με πιθανή ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής κοντά στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία. Εθνικιστές έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά έναν αντιδραστήρα σε μια πειραματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας. Ο ουκρανικός στρατός και το τάγμα Αζόφ σκοπεύουν να ανατινάξουν τον αντιδραστήρα και να κατηγορήσουν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε επίσης ότι «στις 6 Μαρτίου, ξένοι δημοσιογράφοι έφτασαν στο Χάρκοβο για να καταγράψουν τις συνέπειες της προβοκάτσιας, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δημιούργησε περιβαλλοντική καταστροφή».

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάσχα: Πού θα γιορτάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Οι Γερμανοί ξαναθυμούνται το στόλο του Πούτιν ανοικτά της Λακωνίας…

Συναγερμός για τοξικό νέφος στο Βερολίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα