ΑΘΗΝΑ
07:13
|
22.05.2024
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μετονομασία της οδού με ομόφωνη ψηφοφορία χθες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πόλη των Τιράνων, πρωτεύουσα της Αλβανίας αποφάσισε τη μετονομασία της οδού όπου εδράζονται σήμερα διαδοχικά οι πρεσβείες της Ρωσίας, της Ουκρανία, της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, σε «Free Ukraine» (ελεύθερη Ουκρανία).

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μετονομασία της οδού με ομόφωνη ψηφοφορία χθες.

Η συγκεκριμένη οδός είχε πάρει μέχρι πρότινος το όνομά της από τη Δόνικα Καστριώτη, τη σύζυγο του εθνικού ήρωα της Αλβανίας Σκεντέρμπεη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο δήμαρχος των Τιράνων, Έριον Βελία, δήλωσε ότι το νέο όνομα θα είναι μια υπενθύμιση για το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας. «Οι Ρώσοι θα πρέπει να εργαστούν, να ζήσουν και να λάβουν την αλληλογραφία τους σε μια οδό με την ονομασία Ελεύθερη Ουκρανία».

Ο Βελάι έγραψε στο Twitter πως ενώ ο πόλεμος της Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία «έχουν καθορίσει της γενιά μας», «Αυτός ο δρόμος θα καθορίσει την πόλη μας».

ΠΗΓΗ: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητώντας Σωτήρα

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα