ΑΘΗΝΑ
23:02
|
26.04.2024
«Απεργούμε για συστημικές αλλαγές, για τους μαθητές μας και το μέλλον των δημόσιων σχολείων της Μινεάπολης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απεργία κατέβηκαν σήμερα περίπου 3.300 εκπαιδευτικοί της πόλης Μινεάπολη, που είναι η μεγαλύτερη της πολιτείας Μινεσότας στις ΗΠΑ καθώς απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις για νέες συμβάσεις εργασίας με μισθολογικές αυξήσεις, εκπαιδευτικά και άλλα αιτήματα.

Οι διαφορές με τις αρμόδιες πολιτειακές εκπαιδευτικές αρχές αφορούν επιπλέον αιτήματα που αφορούν τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους μαθητές κατά την τελευταία διετία αυστηρών μέτρων πανδημίας αλλά και προσλήψεις εκπαιδευτικού και διοικητικού ή βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία της πολιτείας.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησαν πως ξεκίνησαν την απεργία «για ασφαλή και σταθερά σχολεία».

Η Γκρέτα Κάλαχαν, πρόεδρος συνδικαλιστικής εκπαιδευτικής ομοσπονδίας Μινεσότας, τόνισε: «Απεργούμε για συστημικές αλλαγές, για τους μαθητές μας και το μέλλον των δημόσιων σχολείων της Μινεάπολης».

Greta Callahan, of the Minneapolis Federation of Teachers, led a protest. The teachers’ unions and school district officials have been negotiating over salaries, hiring and resources for students’ mental health.

Στο πλευρό των απεργών είναι η «’Ενωση Εθνικής Εκπαίδευσης» (National Education Association) και η «Αμερικανική Ομοσπονδία Δασκάλων» (Αmerican Federation of Teachers).

Η κινητοποίησή τους επηρεάζει πάνω από 29.000 μαθητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα