ΑΘΗΝΑ
19:57
|
12.05.2024
Έπειτα από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων και αντιδράσεων, το μέτρο θα μειώσει δραστικά ιδίως τα επιδόματα των δημοσίων λειτουργών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κόστα Ρίκα το Κογκρέσο ενέκρινε χθες Δευτέρα μεταρρύθμιση που θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων του δημοσίου, προαπαιτούμενο προκειμένου η χώρα να συμμορφωθεί προς τους όρους της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τον δανεισμό 1,78 δισεκ. δολαρίων.

Έπειτα από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων και αντιδράσεων, παρά την σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν τα συνδικάτα, το μέτρο θα μειώσει δραστικά ιδίως τα επιδόματα των δημοσίων λειτουργών.

Αφορά περίπου 280.000 εργαζόμενους.

Κατά τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, οι μειώσεις του μισθολογικού κόστους στον δημόσιο τομέα θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση.

Το μέτρο εντάσσεται στο πρόγραμμα λιτότητας του απερχόμενου προέδρου Κάρλος Αλβαράδο, που εφαρμόζεται προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στη δημοσιονομική προσαρμογή που εισηγήθηκε το ΔΝΤ τον Ιανουάριο του 2021, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που επιδείνωσε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα