ΑΘΗΝΑ
03:08
|
06.07.2022
Η ασκηθείσα πολιτική αποδείχτηκε αναποτελεσματική και ατελέσφορή ως μέθοδος προστασίας του πληθυσμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

κατέθεσε το ΜέΡΑ25 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Ανάκληση άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: 1. Κατάργηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού – Green Pass, 2. Κατάργηση και αναδρομική επιστροφή όλων των προστίμων στα φυσικά πρόσωπα και 3. Ενίσχυση του ΕΣΥ» απαιτώντας:

  • Την κατάργησή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού, καθώς πρόκειται για ένα επικίνδυνο νομοθέτημα, συνεπές στο επικοινωνιακό αλλά και ιδεοληπτικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, το οποίο ουσιαστικά μεταθέτει στους ίδιους τους πολίτες την ευθύνη της Πολιτείας να παρέχει τα αγαθά της υγείας, μετατρέποντάς την σε ρυθμιστή και σύμβουλο και όχι πάροχο υγείας.

  • Την κατάργηση όλων των διοικητικών προστίμων που βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και την αναδρομική επιστροφή όλων των προστίμων στα πρόσωπα αυτά. Η πρόβλεψη και επιβολή των παραπάνω διοικητικών προστίμων και η εν γένει κατασταλτική υγειονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση δεν ήταν αναγκαία, εφόσον δεν εξάντλησε προηγουμένως όλα τα άλλα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά επέλεξε εξαρχής τα επαχθέστερα, τα οποία μάλιστα δεν ήταν αναλογικά για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και δυσανάλογα με τα εισοδήματα των εργαζόμενων και συνταξιοδοτημένων πολιτών.

  • Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τα οργανογράμματα κάθε δημόσιας δομής υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγορές με το «σταγονόμετρο» και διακοπές μόνον για έναν στους δύο Έλληνες…

Χρεοκοπημένη η Σρι Λάνκα, παραδέχεται ο πρωθυπουργός της

Ρεκόρ αποψίλωσης του Αμαζονίου στη Βραζιλία

Μείωση των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών, αύξηση των ρωσικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα