ΑΘΗΝΑ
18:43
|
06.07.2022
Ανακοινώθηκε η χορήγηση 500 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικονομική βοήθεια και κάποια μέτρα στήριξης των Ουκρανών προσφύγων ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, Γιάνες Λέναρσιτς.

«Όλοι οι άνθρωποι που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα έχουν πρόσβαση στην ΕΕ ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή το χρώμα του δέρματός τους» τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοινώνοντας τη διάθεση 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των προσφύγων από την Ουκρανία και την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών του πολέμου.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι από τα 500 εκατ. ευρώ τα 90 εκατ. ευρώ προορίζονται για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια,  με τη μερίδα του λέοντος (85 εκατ. ευρώ) να προορίζεται για την Ουκρανία και τα άλλα 5 εκατ. ευρώ για τη Μολδαβία, για την παροχή τροφής, νερού, υγειονομικής περίθαλψης, στέγης και για την κάλυψη των βασικών αναγκών των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού προσφύγων.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο θύμα αυτής της βίαιης στρατιωτικής επίθεσης είναι αθώοι άνθρωποι που ζουν στην Ουκρανία». Ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ μαζί με τα κράτη μέλη εργάζονται «όλο το εικοσιτετράωρο» για να παράσχουν επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία και στις χώρες που πλήττονται άμεσα από την εισροή μεταναστών». Χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» να σταματήσει η σύγκρουση καθώς η ανθρωπιστική κατάσταση γίνεται «κρίσιμη κάθε μέρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάψευση της Ρωσίας για την δέσμευση πλοίου από την Τουρκία

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός ζητά συμβιβασμούς προβλέποντας επιδείνωση της ακρίβειας…

Σσσς! Η πατρίδα κοιμάται – Ένας εφιάλτης θερινής νυκτός

Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα