ΑΘΗΝΑ
11:05
|
23.04.2024
Έκρηξη βόμβας σκότωσε τουλάχιστον πέντε στρατιώτες και τραυμάτισε άλλα 28 άτομα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, σκότωσε τουλάχιστον πέντε στρατιώτες και τραυμάτισε άλλα 28 άτομα -κυρίως αστυνομικούς και πολίτες- στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τις Αρχές.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για την εκρηκτική επίθεση στην αυτοκινητοπομπή στην περιοχή Σίμπι, στην επαρχία Μπαλουχιστάν. Ο Ουαζίρ Μουρί, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, είπε ότι οι διασώστες μετέφεραν τους νεκρούς και τους τραυματίες σε νοσοκομεία, όπου σήμανε έκτακτος συναγερμός. Ο ίδιος ανέφερε ότι μερικοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ανοιχτό χώρο όπου διεξάγεται ετήσιο πολιστικό φεστιβάλ. Παρών στο φεστιβάλ, μερικές ώρες νωρίτερα, ήταν και ο ορόεδρος του πακιστάν Αρίφ Αλβί. Η αυτοκινητοπομπή που χτυπήθηκε ήταν μέρος της συνοδείας ασφαλείας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλβί. Ο βομβαρδισμός έγινε λίγες ώρες αφότου είχε φύγει από την περιοχή.

Το Μπαλουχιστάν έχει σημειώσει μακροχρόνιες εντάσεις και συγκρούσεις κατοίκων με τις Αρχές, οι οποίες κάποια στιγμή έλαβαν χαρακτήρα εξέγερσης από διάφορες αποσχιστικές ομάδες των Μπαλούχων που για δεκαετίες οργανώνουν επιθέσεις στις δυνάμεις ασφαλείας και την αστυνομία ως μορφή πάλης για τη διεκδίκηση ανεξαρτησίας.

Παρότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η εξέγερση καταπνίγηκε, η βία στην εν λόγω επαρχία δεν έχει πάψει να εκδηλώνεται συστηματικά. Τοπικοί μαχητές και θύλακες του Ισλαμικού Κράτους διατηρούν επίσης παρουσία εκεί.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, βομβιστής αυτοκτονίας του ISIS επιτέθηκε σε σιιτικό μουσουλμανικό τέμενος στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ κατά τη διάρκεια της προσευχής, σκοτώνοντας τουλάχιστον 63 πιστούς και τραυματίζοντας σχεδόν 200 ανθρώπους.

Πηγές: Middle East Monitor, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα