ΑΘΗΝΑ
21:33
|
19.05.2024
Σε νέο ρεκόρ, στην τάξη του 7% αναμένεται να κινηθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόγνωση οι καταναλωτές καθώς το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά στα καύσιμα, τη θέρμανση και τους λογαριασμούς ρεύματος, όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά αγριεύει όλο και περισσότερο υπό το βάρος των εξελίξεων στο Ουκρανικό μέτωπο και της αναταραχής που έχει προκληθεί στην αγορά πετρελαίου.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε όλη τη χώρα, ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν πλέον υπερβεί τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές οι είναι ακόμα υψηλότερες. Κι αυτό μέσα σε τρεις μόλις μήνες, καθώς τον Δεκέμβριο η μέση τιμή που έδινε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ήταν στα 1,75 ευρώ το λίτρο.

Οι προβλέψεις των πρατηριούχων πάντως είναι ακόμα πιο δυσοίωνες καθώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, εκτιμά ότι η τιμή θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύουν» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Σε ιστορικά υψηλά βρίσκονται και οι τιμές φυσικού αερίου τις τελευταίες μέρες συμπαρασύροντας τις τιμές ηλεκτρισμού, την ίδια στιγμή που επίσης καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου, σιτηρών αλλά και άλλων χρηματιστηριακών εμπορευμάτων.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις ο δείκτης τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθεί αύριο Πέμπτη από την ΕΛΣΤΑΤ να αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή του 7% καταγράφοντας νέο υψηλό ρεκόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα