ΑΘΗΝΑ
02:33
|
25.04.2024
Στην Ουκρανία είχε γεννηθεί η γιαγιά του σταρ του Χόλιγουντ το 1915.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δωρεά – μαμούθ, 10 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία προχώρησε ο γνωστός ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο. Ο σταρ του Χόλιγουντ πέραν του ότι είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο κυρίως στον τομέα του περιβάλλοντος, μέσω του ιδρύματος που έχει φτιάξει για τη «βιώσιμη ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο», συνδέεται με την Ουκρανία και με προσωπικούς δεσμούς.

Η γιαγιά του 47χρονου ηθοποιού, από την μεριά της μητέρας του Ελένα Ιντερμπίρκεν, γεννήθηκε στην Οδησσό το 1915 ως Ελένα Στεφάνοβνα Σμιρνόβα, και σε ηλικία δύο ετών μετανάστευσε με τους γονείς της στην Γερμανία όπου και γεννήθηκε η μητέρα του ηθοποιού χρόνια αργότερα. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών.

Το Ταμείο, μέσω του οποίου ο Ντι Κάπριο στηρίζει την Ουκρανία σύμφωνα με την Polish News, το International Visegrad Fund, ιδρύθηκε το 2000 από τις κυβερνήσεις των χωρών του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία) που έχουν προχωρήσει σε μεγάλες δωρέες με στόχο την στήριξη των Ουκρανών.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι ο μόνος σταρ του Χόλιγουντ που υποστηρίζει την Ουκρανία. Το ζεύγος Μίλα Κούνις – Αστον Κούτσερ (η ηθοποιός είναι ουκρανικής καταγωγής) έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία με τίτλο «Stand With Ukraine» (Στηρίξτε την Ουκρανία) προκειμένου να υποστηρίξουν όσους βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές, με στόχο μάλιστα να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε δωρεά προς το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης της UNICEF για τα παιδιά της Ουκρανίας προχώρησε και το ζεύγος Μπέκαμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα