ΑΘΗΝΑ
06:33
|
03.05.2024
Νωρίτερα σήμερα η Ουκρανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης του σταθμού στη διάρκεια εχθροπραξιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι έπληξε τις γραμμές ηλεκτροδότησης και έναν υποσταθμό που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη προβοκάτσια», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Chernobyl power plant captured by Russian forces -Ukrainian official |  Reuters

Νωρίτερα σήμερα η Ουκρανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σταθμού στη διάρκεια εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών.

Ο σταθμός του Τσερνόμπιλ βρίσκεται σε ζώνη αποκλεισμού και περιλαμβάνει ανενεργούς πυρηνικούς αντιδραστήρες και εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων.

Προσπάθειες ηλεκτροδότησης σε συνεννόηση με τη Λευκορωσία

Αργότερα απόψε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΤΕΡΦΑΞ μετέδωσε ότι ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας Πάβελ Σορόκιν ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες σε συνεννόηση με τη Λευκορωσία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού στο Τσερνόμπιλ.

OPEC+ to take "consolidated decision" on output pact: Russia's Sorokin |  ZAWYA MENA Edition

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε ότι σε αυτό το στάδιο γίνονται προετοιμασίες με την πλευρά της Λευκορωσίας για γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησής του με μόνιμη σύνδεση» ανέφερε ο Σορόκιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα