ΑΘΗΝΑ
21:51
|
02.05.2024
Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας-ΟΜΟΝΟΙΑ ενημέρωσε σήμερα την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου και τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τα υφιστάμενα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας-ΟΜΟΝΟΙΑ, Βασίλη Κάγιο και Γιώργο Τζομάκα, καθώς και τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευάγγελο Ντούλε, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους διαβεβαίωσε για την πλήρη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας προς τους ομογενείς μας.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Τσίπρα

Νωρίτερα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας-ΟΜΟΝΟΙΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Στήριξη Τσίπρα στη ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια για εθνική σύνταξη μειονότητας

Ο Τσίπρας εξέφρασε τη στήριξή του «στο δίκαιο αίτημα της αποκατάστασης της εθνικής σύνταξης για την ελληνική εθνική μειονότητα» στην Αλβανία. Κατά τη συνάντηση, όπου συνοδευόταν από την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και την τομεάρχη ομογένειας, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «αδικίες που έχει υποστεί η μειονότητα την περίοδο των μνημονιακών χρόνων» όταν το 2012 «περικόπηκε το δικαίωμα των υπερηλίκων ομογενών μας να έχουν εθνική σύνταξη».

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, σύμφωνα με τη σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, «ευχαρίστησαν τον Τσίπρα για την έμπρακτη συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σήμερα.

Επισήμαναν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν ως εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι δύσκολη και δυστυχώς δυσκολεύει ακόμη περισσότερο κυρίως λόγω των συγκυριών, όπως η πανδημία αλλά και από την στάση της αλβανικής κυβέρνησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα