ΑΘΗΝΑ
12:14
|
12.05.2024
Τα εργαστήριά των ΗΠΑ στη μετασοβιετική επικράτεια δημιουργήθηκαν για να αναπτύξουν πρόσθετες απειλές για τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έρευνα σχετικά με βιολογικά όπλα που διεξάγονταν σε αμερικανικά εργαστήρια στην Ουκρανία επιβεβαιώνει την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα των ΗΠΑ στη χώρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις χθεσινές «ανησυχίες» της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις «μπορεί να πέσουν σε ρωσικά χέρια».

«Χθες, η Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης, επιβεβαίωσε όχι μόνο την ύπαρξη των εν λόγω εργαστηρίων, αλλά και της, όπως την αποκαλούν στην πραγματικότητα, έρευνας που διεξήγαγαν. Με μια αξιοσημείωτη δήλωση, μας έδωσε όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ έκαναν τα πάντα για να μην καταλήξουν αυτά τα υλικά στα χέρια της Ρωσίας. Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τι είδους υλικά είναι αυτά. Είναι υλικά που αποδεικνύουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος», είπε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Η Ρωσία πρόσφερε στις ΗΠΑ συνεργασία στον τομέα των βιολογικών πειραμάτων, ωστόσο τα εργαστήριά τους στη μετασοβιετική επικράτεια δημιουργήθηκαν για να αναπτύξουν πρόσθετες απειλές για τη Ρωσία, πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε ειδικούς και αντιπροσωπείες που αποτελούνταν από εκπροσώπους διαφόρων φορέων. Όλα αυτά ήταν καλυμμένα με μυστήριο, ήταν απόρρητα. Φυσικά, αυτό δεν συνεπαγόταν καμία συνεργασία από την πλευρά των ΗΠΑ, που στην πραγματικότητα δεν στόχευαν στην ανάπτυξη απαντήσεων σε νέες προκλήσεις και απειλές, αλλά στη δημιουργία νέων προκλήσεων και απειλών απευθείας εναντίον της χώρας μας και του λαού μας», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής αρχής για την προστασία από χημικά και βιολογικά όπλα, ανέφερε ότι ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια δημιουργήθηκε σε ουκρανικό έδαφος κατόπιν εντολής της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 24 Φεβρουαρίου, όλα τα εργαστήρια έλαβαν εντολή, από το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, να καταστρέψουν πλήρως τους βιολογικούς παράγοντες που διέθεταν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στο προσφυγικό στρατόπεδο της Τζαμπάλια

Ρόδος: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική

Μαζικός βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ από τις Ουκρανικές δυνάμεις

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα