ΑΘΗΝΑ
10:33
|
23.04.2024
Ο Κωνσταντίνος Ζήλος φωτογραφίζει για το Κοσμοδρόμιο σκηνές προσφυγιάς στο κέντρο υποδοχής στην περιοχή Κόρτσοβα και στο Κροστσιένκο της Πολωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κύμα φυγής από την Ουκρανία συνεχίζεται. Διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κωνσταντίνος Ζήλος συνεχίζει την αποστολή του στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Σήμερα βρίσκεται στο κέντρο υποδοχής στην περιοχή Κόρτσοβα και στον συνοριακό σταθμό Κροστσιένκο, το χωριό των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων.

Εικόνες από το κέντρο υποδοχής στην Κόρτσοβα

Η Ζοριάνα είναι 24 ετών, βιολόγος γενετικής. Περίμενε στην Κόρτσοβα τον θείο της για να συνεχίσουν μαζί προς την Κρακοβία και από κει στην Αυστρία. Η μητέρα και ο πατέρας της επέλεξαν να μείνουν στην πατρίδα τους, την Ουκρανία.
Αυτό είναι το διαβατήριο της, που, όπως έλεγε ο Μπρεχτ είναι «ό,τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος».

Εικόνες στο συνοριακό σταθμό του Κροστσιένκο

Κροστσιένκο, το χωριό όπου έμεινε για ένα χρονικό διάστημα ο Νίκος Μπελογιάννης. Εκεί μπροστά στο «Σπίτι της Νεολαίας» στήθηκε ένα μνημείο προς τιμήν του με επιγραφή στα ελληνικά και πολωνικά. Σήμερα υποδέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα