ΑΘΗΝΑ
07:41
|
20.04.2024
Η ακρίβεια βγάζει στο δρόμο τους Αλβανούς κατά χιλιάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις για τις αιτίες του κύματος ακρίβειας που βάζει φωτιά στους προϋπολογισμούς πολλών νοικοκυριών στην Αλβανία αναγκάστηκε απόψε να δώσει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα με αφορμή την πραγματοποίηση διαδηλώσεων στην πρωτεύσασα Τίρανα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

This image has an empty alt attribute; its file name is ls4.jpg

Σε ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε πως το κύμα ακρίβειας που έχει βάλει φωτιά σε καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης δεν οφείλεται στη συμμετοχή της χώρας στις «διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας» αλλά είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Την περασμένη βδομάδα οι τιμές στα καύσιμα αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 50% συμπαρασύροντας αυξήσεις-φωτιά και σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι διαδηλωτές σήμερα κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κερδίζει από την αύξηση στις τιμές των καυσίμων καλώντας την να πάρει μέτρα προστασίας των πιο ευάλωτων νοικοκυριών φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δικαιολογίες του πρωθυπουργού και της υπουργού Ενέργειας Μπερλίντα Μπαλούκου να μειώσουν τη χρήση καυσίμων δεν έπεισαν τους χιλιάδες διαδηλωτές που σκοπεύουν να ξανακατέβουν στους δρόμους το ερχόμενο Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα