ΑΘΗΝΑ
09:09
|
03.05.2024
Άλλο ένα επεισόδιο ψυχολογικού πολέμου και διασποράς ψευδών ειδήσεων αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της αδίστακτης παραπληροφόρησης και στην περίπτωση της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη μία πρόχειρα σκηνοθετημένη επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο τον εντυπωσιασμό και τη συγκίνηση της διεθνούς «κοινής γνώμης» στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης και των δυτικών συμμάχων της έρχεται στην επιφάνεια.

Πρόκειται για τον λεγόμενο «βομβαρδισμό μαιευτικής κλινικής» στη Μαριούπολη την Τρίτη 8 Μάρτη που άρχισε να προβάλλεται με καθυστέρηση ενός 24ώρου μεταξύ άλλων και από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που ανέβασε και σχετικό βίντεο στο λογαριασμό του στο Τουίτερ, στο οποίο το κτίριο εξωτερικά φαινόταν διάτρητο από σφαίρες ενώ εσωτερικά είχε υποστεί υλικές ζημιές αλλά ήταν εντελώς άδειο.

Όπως βλέπει κανείς στο παραπάνω βίντεο που ανάρτησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός το μαιευτήριο δεν είχε εκκενωθεί μόνον από ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από εξοπλισμό όπως κλίνες, φορεία, ιατρικά μηχανήματα…

Παρά το προφανές του πράγματος, η ιστορία του βομβαρδισμού της μαιευτικής κλινικής άρχισε στη συνέχεια να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και να προβάλλεται από διεθνή ΜΜΕ σε ρεπορτάζ που διανθίζονταν στη συνέχεια με στιγμιότυπα παιδιών που έκλαιγαν αλλά και με στρατιώτες – διασώστες που εμφανίζονταν να μεταφέρουν τάχα μία εγκυμονούσα που υποτίθεται πως βρισκόταν στο μαιευτήριο τη στιγμή των βομβαρδισμών (ασχέτως εάν το κτίριο είχε εκκενωθεί μέρες πριν και είχε καταληφθεί από ουκρανικές δυνάμεις).

Εφημερίδα Μακεδονία

Η αλήθεια δεν άργησε να αποκαλυφθεί ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά ειδικά την περιβόητη φωτογραφία με την μεταφερόμενη εγκυμονούσα.

Η ιστοσελίδα War On Fakes εστιάζοντας στις λεπτομέρειες αποκάλυψε πως η δήθεν εγκυμονούσα ήταν μοντέλο και “ινφλουέσερ”, που δήλωνε “καλλιτέχνις” με το όνομα Μαριάννα, που θεωρείται σχετικά γνωστή σε ουκρανικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και η οποία δε δίστασε να παίξει θέατρο για χάρη υποτίθεται της “πατρίδας” με τη βοήθεια εφέ που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί για να υποδυθούν παρόμοιο ρόλο.

Η αποκάλυψη δεν άφησε ασυγκίνητες τις ρωσικές πρεσβείες απανταχού που ελλείψει ρωσικών κρατικών δικτύων (που φιμώθηκαν από ΗΠΑ, ΕΕ κ.α.) ανέλαβαν να προβάλλουν την είδηση που ήρθε σαν “μποναμάς” ώστε να αποκαταστήσουν την αλήθεια δικαιώνοντας τις σχετικές διαψεύσεις από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας.

H Krevvetochka Marianna πάντως δεν φαινόταν καθόλου έγκυος στην τελευταία φωτογραφία που είχε αναρτήσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Μικρή λεπτομέρεια, θα μου πείτε…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Μήνυμα της ΕΣΗΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα