ΑΘΗΝΑ
09:43
|
12.05.2024
Τις τελευταίες μέρες, η ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχει μεταβληθεί σε ένα ιδιότυπο «κέντρο στρατολόγησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τελευταίες μέρες, η ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχει μεταβληθεί σε ένα ιδιότυπο «κέντρο στρατολόγησης» για Αμερικανούς που θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποθαρρύνει τους Αμερικανούς πολίτες από το να πάνε να εθελοντές στον πόλεμο, καθώς κάτι τέτοιο εγείρει ζητήματα νομικής και εθνικής ασφάλειας για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τις 24 Φεβρουαρίου και εξής, η πρεσβεία στην Ουάσιγκτον έχει συνομιλήσει με τουλάχιστον 6.000 ανθρώπους οι οποίοι ρωτούν για την δυνατότητα εθελοντικής υπηρεσίας στην Ουκρανία, η «συντριπτική πλειοψηφία» από τους οποίους είναι Αμερικανοί πολίτες.

Έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον

Οι μισοί από τους πιθανούς εθελοντές απορρίφθηκαν γρήγορα και δεν κατάφεραν καν να φτάσουν στη συνέντευξη του Zoom, δήλωσε στο Associated Press υψηλόβαθμο στέλεχος της ουκρανικής πρεσβείας. Δεν είχαν την απαιτούμενη στρατιωτική εμπειρία, είχαν εγκληματικό υπόβαθρο ή δεν ήταν κατάλληλοι για άλλους λόγους όπως η ηλικία, συμπεριλαμβανομένου ενός 16χρονου αγοριού και ενός 73χρονου άνδρα.

Ο Μπόρις Κρεμενέτσκι, υπέυθυνος της πρεσβείας για τον έλεγχο των εθελοντών, ο οποίος μίλησε στο Associated Press αμέσως μετά την επιστροφή του από το Πεντάγωνο για συζητήσεις σχετικά με το στρατιωτικό υλικό που χρειάζεται η χώρα του για την άμυνά της, είπε ότι εκτιμά την υποστήριξη τόσο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και από τους Αμερικανούς πολίτες.

Μέχρι στιγμής, περίπου 100 πολίτες των ΗΠΑ έχουν καταφέρει να γίνουν δεκτοί ως εθελοντές από την ουκρανική πρεσβεία. Πρόκειται κυρίως για βετεράνους των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν με εμπειρία μάχης, συμπεριλαμβανομένων μερικών πιλότων ελικοπτέρων.

Η ουκρανική κυβέρνηση λέει ότι περίπου 20.000 αλλοδαποί από διάφορα έθνη έχουν ήδη ενταχθεί στον στρατό της.

Ο Μπόρις Βρεσνέφσκι, πρώην βουλευτής των Φιλελευθέρων στον Καναδά, ο οποίος βοηθά στη διευκόλυνση της στρατολόγησης εκεί, είπε ότι περίπου 1.000 Καναδοί έχουν υποβάλει αίτηση για να πολεμήσουν για την Ουκρανία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει δεσμούς με τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστακός το Γαλάτσι για την ομιλία Ράμα

Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία

«Δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου»: Συναυλία στου Ρουφ

Ο καιρός σήμερα: Σε άνοδο η θερμοκρασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα