ΑΘΗΝΑ
13:02
|
26.04.2024
Αποφασίστηκε η επιβολή κυρώσεων σε επτά Ρώσους επιχειρηματίες με διασυνδέσεις στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη της Τσέλσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, την επιβολή κυρώσεων σε επτά πλούσιους Ρώσους επιχειρηματίες με διασυνδέσεις στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου και του πιο ισχυρού από όλους, του Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Όπως και για όλους όσους περιλαμβάνονται στη λίστα, τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν, ενώ θα αντιμετωπίσει και ταξιδιωτική απαγόρευση στη χώρα. Θα του επιβληθεί επίσης απαγόρευση συναλλαγών με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Αμπράμοβιτς, για τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση είπε ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 9 δισεκατομμύρια λίρες (πάνω από 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια), πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδα της Τσέλσι.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια ​​επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία. Οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη εκείνων που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή εδαφών».

Ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Αμπράμοβιτς, είναι επίσης στη λίστα κυρώσεων. Στον κατάλογο περιλαμβάνται επίσης ο Ιγκόρ Σεχίν, διευθύνοντας σύμβουλος της Rosneft, ο Αντρέι Κόστιν, πρόεδρος της τράπεζας VTB, ο Αλεξέι Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της ενεργειακής εταιρείας Gazprom, ο Νικολάι Τοκάρεφ, πρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αγωγών Transneft και ο Ντιμίτρι Λεμπέντεφ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bank Rossiya.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε: «Οι σημερινές κυρώσεις δείχνουν για άλλη μια φορά ότι οι ολιγάρχες και οι κλεπτοκράτες δεν έχουν θέση στην οικονομία ή την κοινωνία μας. Με τους στενούς δεσμούς τους με τον Πούτιν είναι συνένοχοι στην επιθετικότητά του. Το αίμα του ουκρανικού λαού είναι στα χέρια τους. Θα πρέπει να σκύψουν τα κεφάλια τους από ντροπή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Σοϊγκού: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα