ΑΘΗΝΑ
03:03
|
07.05.2024
Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και αύριο λόγω κακοκαιρίας εκατοντάδες σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κύμα κακοκαιρίας «Φίλιππος» διαταράσσει και αύριο το πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων σε δήμους της βόρειας Αττικής και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης ανακοίνωσε ότι όσα σχολεία αύριο κλείσουν με ευθύνη των αρμόδιων αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης τις πρωινές ώρες για όλες τις βαθμίδες.

Νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Παιδείας ο Αλέξανδρος Κόπτσης

Ειδικότερα, στην Αττική σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις  του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή, σχολεία δήμων της Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και στα Βίλια και τη Φυλή της Δυτικής Αττικής λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Θεσσαλία

Δήμος Τεμπών

Με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών κλειστά θα είναι αύριο, 11-3-2022, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αιγάνης καθώς επίσης και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Δήμος Νοτίου

Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αποφάσισε ο Δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός λόγω χιονόπτωσης εκτός από τα :
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών,
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Άνω Γατζέας, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Στερεά Ελλάδα

Δήμος Καρπενησίου

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Φουρνάς θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και το οδικό δίκτυο.

Δήμος Δομοκού

Ο δήμαρχος Δομοκού αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, στις Δημοτικές Ενότητες Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος και Ξυνιάδος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Λοκρών

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπεται πως θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δήμων.

Κρήτη

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου.

Οι συγκεκριμένες δομές θα παραμείνουν κλειστές λόγω του ψύχους που επικρατεί στην περιοχή και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων. 

Κακοκαιρία "Μήδεια": Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη (16/02)  - Ελλάδα - Athens magazine

​Δήμος Κισσάμου

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου 

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη μας τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά είναι τα ακόλουθα:

  • Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιοχώρας
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καντάνου
  • Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου
  • Παιδικός Σταθμός Καντάνου
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον δήμο που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Επιπλέον, λόγω ψύχους, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω πανδημίας σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των σχολικών αιθουσών, πρέπει να παραμένουν ανοικτά.

Για τους παραπάνω λόγους και με προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, τα παραπάνω σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας -Με  τηλεκπαίδευση τα μαθήματα - iefimerida.gr

Πού θα ξεκινήσουν αργότερα τα μαθήματα την Παρασκευή

Δυτική Μακεδονία

Δήμος Καστοριάς 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ. 

Οι Παιδικοί, Βρεφικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Πρεσπών

Λόγω καιρικών συνθηκών, αύριο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα.

Δήμος Νεστορίου

Με απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών – ΠΑΓΕΤΟΣ η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Νεστορίου θα γίνει στις 09:00 π.μ.

Δήμος Άργους Ορεστικού

Με απόφαση Δημάρχου, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Άργους Ορεστικού, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15.

Δήμος Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 09:15

Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στερεά Ελλάδα

Δήμος Στυλίδας

Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αύριο, Παρασκευή 11-03-2022 σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας θα υπάρξει παράταση της ώρας έναρξης των μαθημάτων, με ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ., λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός) που επικρατούν στην περιοχή.

Τα μαθητικά δρομολόγια θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Θεσσαλία

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν το πρωί, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10:00.

Στα απογευματινά και τα εσπερινά σχολεία η λήξη των μαθημάτων θα γίνει δυο διδακτικές ώρες νωρίτερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα