ΑΘΗΝΑ
10:51
|
18.05.2024
Σε καταγγελία για την επίσπευση θανατώσεων αδέσποτων σκυλιών από τον Δήμο Χανίων προχώρησε ο φιλοζωικός σύλλογος «Η προστασία των ζώων, Χανιά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως καταγγέλλει ο φιλοζωικός σύλλογος, έχει στην κατοχή του επώνυμη καταγγελία ότι ο Δήμος Χανίων άρχισε τις θανατώσεις αδέσποτων σκύλων με συνοπτικές διαδικασίες και με σχετική υπογραφή των αρμόδιων αντιδημάρχων.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι έχει κινηθεί ήδη νομικά καθώς όπως υποστηρίζει «σε περίπτωση παρανομίας/παρατυπίας, οι υπογράψαντες/εκτελέσαντες την απόφαση ίσως αντιμετωπίσουν κατηγορία για κακούργημα».

Σύμφωνα με τον σύλλογο, χρειάζεται ομόφωνη απόφαση της 5μελούς επιτροπής (στην οποία συμμετέχουν και δύο μέλη φιλοζωικών συλλόγων) προκειμένου να προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια. Όπως υποστηρίζει ο σύλλογος, «αν τον ζώο υποφέρει εξαιρείται από την υποχρέωση ανάρτησης επί 30ημερου. Στην περίπτωση δε του συγκεκριμένου ζώου, δεν υπήρχε θέμα υγείας και δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων επί 30ημερου, σύμφωνα με το νόμο».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο σύλλογος, «ακόμη και αν κρίθηκε επιθετικό (δε γνωρίζουμε εάν και πως) δεν τηρήθηκαν τα άρθρα 8, 9, 10 του νόμου 4830 και δεν υπήρχε ομοφωνία των 5 μελών, αλλά ούτε και ενημερώθηκαν εγγράφως τα φιλοζωικά σωματεία, εάν μπορούν να το αναλάβουν τα ίδια».

Παράλληλα, θέτει και την ηθική πλευρά του θέματος, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή Σημανδηράκη, ενδιαφερόμενη διαχρονικά μόνο για τα νούμερα και τα στιγμιότυπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχασε το μέτρο και ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή».

«Θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία και ευελπιστούμε στην συμπαράταξη όλων των δημοτών, των συλλογικοτήτων, των σωματείων αλλά και των επίσημων φορέων στην πόλη μας, για την προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού, αυτού της ζωής κάθε έμβιου συναισθανόμενου πλάσματος», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες πλημμύρες προκαλούν χάος στο Αφγανιστάν: Νεκροί και καταστροφές

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία κατά ΚΝΕ-ΠΚΣ για μποϊκοτάζ στην πορεία για τη Νάκμπα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα