ΑΘΗΝΑ
01:41
|
18.05.2024
Οι συζητήσεις για το ύψος της στήριξης βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση, δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στη Μολδαβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αυξήσει την οικονομική στήριξη προς τη Μολδαβία για να τη βοηθήσει να αντέξει την πρόσθετη πίεση που δημιουργείται από την άφιξη περισσότερων από 270.000 προσφύγων από την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ σήμερα Παρασκευή (11/3).

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Μολδαβία Ρούμπεν Ατόγιαν είπε ότι οι συζητήσεις για το ύψος της στήριξης βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση.

Τα κεφάλαια θα προστεθούν στο πακέτο βοήθειας 590,6 εκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Ταμείο για τη Μολδαβία τον Δεκέμβριο, όταν εκταμίευσε μια πρώτη δόση περίπου 84 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης.

Από τότε, περισσότεροι από 270.300 άνθρωποι έχουν περάσει στη Μολδαβία για να γλιτώσουν από την ρωσο-ουκρανική σύρραξη. Περίπου 105.000 από αυτούς τους πρόσφυγες έχουν μείνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία της Πέμπτης (10/3).

Ο πόλεμος επιτάχυνε επίσης το σχέδιο της Μολδαβίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία εβδομάδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου υπέγραψε επίσημη αίτηση για ένταξη στο μπλοκ.

Πηγές: France24, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα