ΑΘΗΝΑ
17:45
|
21.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης που πέταξε το αυγό είναι πατέρας παιδιού με αναπηρία, αγανακτισμένος με τη ρατσιστική ρητορική του Γάλλου πολιτικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επίθεση» με αυγό δέχθηκε ο Γάλλος ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος, Ερίκ Ζεμούρ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Μοϊζάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο.

Ένας άνδρας πέταξε ένα αυγό στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, την ώρα που ο Ζεμούρ έβγαινε από το αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα πολλές κάμερες να καταγράψουν το περιστατικό και να γίνει viral. Ο πολίτης ακινητοποιήθηκε αμέσως από τις αστυνομικές δυνάμεις και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πατέρα παιδιού με αναπηρία που θέλησε να εκφράσει την αγανάκτησή του για τις πρόσφατες ρατσιστικές δηλώσεις του Ζεμούρ για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στα σχολεία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον Ζεμούρ τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να φοιτούν σε ειδικά σχολεία. Μάλιστα, ο ακροδεξιός υποστήριξε ότι η Γαλλία έχει εμμονή με το θέμα της κοινωνικής αφομοίωσης και ενσωμάτωσης.

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός κονταροχτυπιέται με τις Μαρίν Λεπέν και Βαλερί Πεκρές διεκδικώντας τους ξενοφοβικούς και ρατσιστές ψηφοφόρους. Οι δύο πρώτοι συνεχίζουν τον μεταξύ τους πόλεμο για την «αυθεντική εκπροσώπηση» της Άκρας Δεξιάς.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις, στις 10 και 24 Απριλίου. Μέχρι στιγμής οι προεδρικοί υποψήφιοι είναι 12, ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμία: Σκουλήκια και τρίχες στα γεύματα των μαθητών που έπαθαν δηλητηρίαση

Το Βατικανό επιλέγει καλύτερες σχέσεις με Κίνα

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει και το πόρισμα πουθενά

Παπαϊωάννου: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα