ΑΘΗΝΑ
15:39
|
02.05.2024
Για οικονομική και όχι μόνο ύφεση στη Ρωσία μίλησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένει, ότι οι δυτικές κυρώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία θα βυθίσουν τη Ρωσία σε βαθιά ύφεση, δήλωσε την Κυριακή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο αντίκτυπος των κυρώσεων είναι αρκετά σοβαρός για τη ρωσική οικονομία. Αναμένουμε βαθιά ύφεση στη Ρωσία“, είπε σε συνέντευξή της στο CBS. «Μπορώ να πω ότι δεν θεωρούμε πλέον τη ρωσική χρεοκοπία ως απίθανο γεγονός».

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου, ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». 

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε, ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, οι στόχοι της ήταν η αποναζοποίηση και η αποστρατικοποίηση αυτής της χώρας.

Μετά από αυτό το βήμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά φυσικών και νομικών οντοτήτων της Ρωσίας.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα