ΑΘΗΝΑ
03:09
|
20.04.2024
Αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από πιτσαρία και ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική κλιμάκωση της ένοπλης βίας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Σικάγο, με τελευταίο επεισόδιο αυτό έξω από πιτσαρία στην περιοχή Σάουθ Σάιντ, όπου τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από την πιτσαρία «Little Caesars» και ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, ηλικίας 30 έως 60 ετών, τα δύο πολύ σοβαρά.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πριν από τον πυροβολισμό υπήρξε λογομαχία ή κάποιο άλλο επεισόδιο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σικάγο, Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε σχετικά: «Είτε επρόκειτο για πυροβολισμούς με συγκεκριμένο στόχο είτε για καβγά, είναι απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, στο περιστατικό ενδέχεται να εμπλέκεται και δεύτερο όχημα, ενώ δεν είναι σαφές αν πυροβόλησαν ένα ή περισσότερα άτομα. Ο Ντέιβιντ Μπράουν ζήτησε από τους πολίτες αν έχουν κάποια πληροφορία για το περιστατικό, να τη δηλώσουν στην αστυνομία ώστε να βοηθήσουν στην έρευνα. Άλλωστε για την ώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις για το περιστατικό.

Το Σικάγο τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη ένοπλη βία. Το 2021, 797 ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν στην πόλη, ο υψηλότερος ετήσιος αριθμός που έχει αναφερθεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Πηγές: ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα