ΑΘΗΝΑ
08:06
|
18.05.2024
Για τις 5 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατώς το Μάιο του 2019, που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις 5 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατώς το Μάιο του 2019, που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, μετά την έφεση που κατέθεσε ο δράστης εν διαστάσει σύζυγός της για την άρση της ποινής των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ισχυριζόμενος ότι τέλεσε το αδίκημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος ήταν που ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν ήταν δυνατή η προσέλευση του δικηγόρου του.

Από νωρίς το πρωί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φεμινιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, με σύνθημα «Καμιά άλλη δολοφονημένη», ενώ αύριο, στις έξι το απόγευμα, καλούν σε πορεία  στην πλατεία Σαπφούς, ενάντια στην πατριαρχία και την κουλτούρα του βιασμού. Συγκλονιστική και η παρουσία της μητέρα της δολοφονημένης Ερατώς, Ελένης, που ζήτησε να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά.

Η εν ψυχρώ δολοφονία με καραμπίνα από τον εν διαστάσει σύζυγό της 24χρονης Ερατώς, όπου στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η μικρή τους κόρη, είχε συγκλονίσει το Μάιο του 2019 το πανελλήνιο και ήταν η τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε 10 μέρες στην Ελλάδα και η 9η το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Σκόνη, ζέστη και λασποβροχές

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα