ΑΘΗΝΑ
07:17
|
22.02.2024
Σύμφωνα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, οι Ουκρανοί εθνικιστές μιλούν ανοιχτά για αυτό στα κοινωνικά δίκτυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Όλεγκ Συρομόλοτοφ δήλωσε ότι οι πράκτορες της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και οι Ουκρανοί διπλωμάτες εξετάζουν ανοιχτά και προσλαμβάνουν τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής για να τους στείλουν να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

«Είναι αηδιαστικό που όλη αυτό δεν συμβαίνει κρυφά, αλλά σε κοινή θέα», είπε σε συνέντευξή του. «Οι εργασίες εκτελούνται όχι μόνο μέσω εθνικιστικών οργανώσεων, αλλά και από πρεσβείες της Ουκρανίας σε ορισμένα κράτη της Μέσης Ανατολής».

«Οι υπάλληλοι της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αποστέλλονται για να συναντήσουν προσωπικά και να ελέγξουν τους υποψηφίους επί τόπου», είπε ο διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι Ουκρανοί εθνικιστές μιλούν ανοιχτά για αυτό στα κοινωνικά δίκτυα. «Στον αντιρωσικό τους παροξυσμό, οι Μπαντερίτες ακτιβιστές καυχιούνται στα κοινωνικά δίκτυα ότι μπόρεσαν να στρατολογήσουν έναν συγκεκριμένο αγωνιστή, ο οποίος κατέστρεψε εκατό ρωσικά τανκς στη Συρία», είπε ο Σιρομόλοτοφ. «Με τέτοιους «βοηθούς», λένε, «η νίκη επί του εχθρού είναι εγγυημένη».

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στοχεύει στην αποστρατιωτικοποίηση και αποναζισμό της χώρας.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Ινδούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα