ΑΘΗΝΑ
22:34
|
05.05.2024
Διαμαρτύρονται για το καθεστώς εγκληματικότητας που καλλιεργεί η ανεξέλεγκτη δράση ένοπλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος στην Αϊτή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες του τομέα Υγείας συνέχισαν σήμερα για δεύτερη μέρα την τριήμερη απεργία που ξεκίνησαν την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς εγκληματικότητας και ανομίας που καλλιεργεί η ανεξέλεγκτη δράση εκατοντάδων ένοπλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος στην Αϊτή.

Η κινητοποίηση των γιατρών και νοσηλευτών προκάλεσε αναστολή λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς και σε άλλες μικρότερες πόλεις της φτωχότερης χώρας του βόρειου Ημισφαιρίου. Τα νοσοκομεία δέχονταν μόνον έκτακτα περιστατικά.

Haiti: Health workers on strike over surge in gang kidnappings | Protests  News | Al Jazeera

Μόνον οι απαγωγές πολιτών από τις συμμορίες έχει αυξηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο κατά 180%. Στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος πέφτουν κάθε λογής επαγγελματίες, όπως γιατροί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αλλοδαποί. Η κατάσταση στη χώρα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μουάζ στις 7 Ιουλίου 2021 από ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων-εκτελεστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα