ΑΘΗΝΑ
10:31
|
05.05.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να τερματιστεί η «εξάρτηση» της Δύσης από τα ρωσικά καύσιμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, απηύθυνε έκκληση προς τη Δύση να τερματίσει την «εξάρτησή» της από τα ρωσικά καύσιμα ενόψει της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία με στόχο να πείσει το βασίλειο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου.

Σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκρφ» (Daily Telegraph) ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Δύσης «διέπραξαν ένα τρομερό λάθος» επιτρέποντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Πρόσθεσε, επίσης, ότι πρέπει να σταματήσει η ενεργειακή εξάρτηση της Δύσης από τη Ρωσία.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταβεί το απόγευμα της Τρίτης στη Σαουδική Αραβία παρά τη γενική κατακραυγή για την πρόσφατη εκτέλεση 81 ανδρών από το καθεστώς των Σαούντ. Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με την ελπίδα να τον πείσει συμβάλει στον κατευνασμό των ασταθών αγορών πετρελαίου προχωρώντας σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Σύμφωνα με τον Τζόνσον η «εξάρτηση» της Δύσης στα ρωσικά καύσιμα «ενθαρρύνει» τον Πούτιν να «βομβαρδίζει αμάχους» στην Ουκρανία αλλά και να αποκομίζει τεράστια κέρδη από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα