ΑΘΗΝΑ
15:00
|
19.04.2024
Αύριο ή μεθαύριο οι σχετικές ανακοινώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, ως «ανάχωμα» στο κύμα ακρίβειας λόγω των ενεργειακών ανατιμήσεων που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με σημερινές του δηλώσεις.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να είναι ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια σε όλους τους κλάδους», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, και αναφέρθηκε σε μέτρα σε τρεις άξονες:

  • Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως. 
  • Συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια.
  • Οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας.

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση ‘πυρηνικής φυσικής’ ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες» επισήμανε, προσθέτοντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για απόπειρα επίθεσης στο ιρανικό προξενείο

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα