ΑΘΗΝΑ
13:05
|
27.04.2024
Την επιστολή παραίτησης δημοσίευσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο δίκτυο Linkedln.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, παραιτήθηκε από τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη της πόλης του Αννοβέρου εξαιτίας των σχέσεών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Την επιστολή παραίτησης δημοσίευσε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο δίκτυο Linkedln.

Αποδέκτης της επιστολής είναι ο δήμαρχος του Αννοβέρου Μπέλιτ Ονάι. Με την επιστολή του, προκαταλαμβάνει σχετική απόφαση του Δήμου Αννοβέρου. Η διοικητική υπηρεσία του Δήμου Αννοβέρου είχε ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου διαδικασία αφαίρεσης του τίτλου και είχε ζητηθεί από τον Σρέντερ να τοποθετηθεί επ΄αυτού. Από νομική άποψη εξετάζεται, εάν η επιστολή παραίτησης είναι επαρκής, ή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η διοικητική πράξη αφαίρεσης του τίτλου.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ήταν επί χρόνια τοπικός πρωθυπουργός στο Αννόβερο, πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας, πριν εκλεγεί καγκελάριος της Γερμανίας στο διάστημα 1998-2005. Είναι επί πολλά χρόνια προσωπικός φίλος και πολιτικός υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εσχάτως ανέλαβε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ρωσικού, κρατικού ομίλου Rosneft.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ιράν: Ελεύθερο θα αφεθεί το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα