ΑΘΗΝΑ
23:56
|
05.05.2024
Πηγές αναφέρονται σε ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες των κρατών-μελών του NATO.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, να ταξιδέψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες των χωρών – μελών του  ΝΑΤΟ.

Το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ταξιδιού, προκειμένου ο Αμερικανός πρόεδρος να συζητήσει τα όσα αφορούν στον πόλεμο στην Ουκρανία με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας, μετέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων, πηγές που όπως αναφέρεται, γνωρίζουν τα σχέδια του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές το ταξίδι του Μπάιντεν στην Ευρώπη είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, αλλά τα σχέδια είναι πάντα υπό αναίρεση, δεδομένης της γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης στην Ουκρανία.

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να επισκεφθεί και την Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, όπου οι ανησυχίες είναι έντονες μετά τη ρωσική επίθεση σε μια μεγάλη ουκρανική βάση λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα που άφησε πίσω της 35 νεκρούς.

Το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη, καθώς η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται στενά με τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους συμμάχους, αλλά ότι δεν έχει υπάρξει κάποια τελική απόφαση για ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα