ΑΘΗΝΑ
07:43
|
02.06.2024
Επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την έρημο Νεγκέβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους έναν έφηβο, σε διαφορετικά επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην έρημο Νεγκέβ.

Σε μια ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα στη Ναμπλούς, νωρίς σήμερα το πρωί, ο 17χρονος Νάντερ Ραγιάν, πέθανε μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι, το στήθος και το χέρι, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ενώ τρεις ακόμα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, ο ένας μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση.

Το δεύτερο συμβάν έλαβε χώρα στον προσφυγικό καταυλισμό Κουαλαντίγια στα βόρεια προάστια της Ιερουσαλήμ, όπου δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν έξι ακόμα άτομα, σύμφωνα πάντα με το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τέλος, στην πόλη Ραχάτ μέσα στην έρημο Νεγκέβ, άνδρες μυστικής ισραηλινής μονάδας που προσποιούνταν τους Παλαιστίνιους προκειμένου να προβούν εύκολα σε συλλήψεις, δολοφόνησαν τον 27χρονο και πατέρα τριών παιδιών Σανάντ Σάλεμ αλ-Χάρμπεντ. Η ισραηλινή μονάδα «εξουδετέρωσε τον ένοπλο που αποτελούσε απειλή» και δεν υπήρξαν θύματα, αναφέρει η ισραηλινή πλευρά.

Η Νεγκέβ φιλοξενεί 300.000 Παλαιστίνιους Βεδουίνους πολίτες του Ισραήλ, η πλειοψηφία των οποίων ζει σε «μη αναγνωρισμένα» χωριά. Ως αποτέλεσμα, υποφέρουν από έλλειψη βασικών υπηρεσιών όπως νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, σε πλήρη αντίθεση με τις γειτονικές εβραϊκές πόλεις.

Τα παλαιστινιακά πολιτικά κόμματα καταδίκασαν τις δολοφονίες της Τρίτης. Σε ανακοίνωσή του, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ανέφερε: «Η συνολική αντίσταση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντίστασης στον Σιωνιστικό εχθρό».

«Η συνεχής προσπάθεια του λαού μας να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις κατοχής στα παλαιστινιακά στρατόπεδα, χωριά και πόλεις περνά μέσα από μια έκκληση να ενωθούμε περισσότερο απέναντι σε αυτή τη συνεχή σιωνιστική επίθεση», ανέφερε το PFLP.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπντουλατίφ αλ-Κανού είπε: «Το αίμα των μαρτύρων θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την επανάσταση του λαού μας ενάντια στον σιωνιστή κατακτητή».

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίωξη και σύγκρουση σκάφους ανοιχτά της Σύμης

Φοιτητικές Εκλογές: Ordo ab Chao

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 7 Ιουνίου

20 νεκροί σε ναυτικό δυστύχημα στο Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα