ΑΘΗΝΑ
21:13
|
08.08.2022
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλγερία, Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, ορίστηκε Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Λιβύης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλγερία, Γεώργιος Ζαχαριουδάκης, ορίστηκε Ειδικός Απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Λιβύης, σε αντικατάσταση του Πρέσβεως Χριστόδουλου Λάζαρη.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ορισμός Ειδικού Απεσταλμένου του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Λιβύης αποδεικνύει το έμπρακτο και ενεργό ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη γειτονική Λιβύη, με την οποία μας συνδέουν μακροχρόνιοι και ιστορικοί δεσμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επαναλειτούργησαν την Πρεσβεία τους στην Τρίπολη, τον Φεβρουάριο του 2021, και η πρώτη χώρα που επαναλειτούργησε το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη, τον Μάιο του 2021.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται, σε συντονισμό και συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Λιβύη προς όφελος του λιβυκού λαού και της ευρύτερης περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση… «ψαλιδοχέρη» σε επίσημη τελετή στις Νήσους Σολωμόντα

Πιέσεις Μπλίνκεν κατά Ρωσίας στη Νότια Αφρική

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έχει «εξαφανιστεί» από τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Νεκρός ο πρέσβης της Μιανμάρ στην Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα