ΑΘΗΝΑ
15:21
|
16.04.2024
Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η επιδότηση για τη βενζίνη, νέες επιδοτήσεις και για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταλήγει σήμερα, εκτός απρόοπτου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πακέτο μέτρων για την οικονομική στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων.

Αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, με τα μέτρα να αφορούν σε επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για τον Απρίλιο και στην παροχή έκπτωσης στις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ.

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος, σύμφωνα με το energypress.gr, οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αύξηση της επιδότησης των οικιακών καταναλωτών, κατά 40% σε σχέση με τον Μάρτιο. Πηγές θέλουν να ξεπερνά ακόμη και τα 55 ευρώ στο συνολικό ποσό του λογαριασμού του Απριλίου. Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή μέχρι τις 300 kWh και θα αφορά τα τιμολόγια των κύριων κατοικιών.

Υψηλότερη θα είναι και η οικονομική ενίσχυση των λογαριασμών ρεύματος των επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών. Θα είναι πάνω από τα 65 ευρώ/MWh ανεξαρτήτως του ύψους της κατανάλωσης, όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες.

Τα μέτρα για τα καύσιμα

Στην αποκάλυψη πως η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προέβη, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Όπως σημείωσε γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από τους δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι θα είναι, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα ακόμη και τα 25.000 με 30.000 ευρώ καθώς και επαγγελματίες οδηγοί.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: energypress.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα