ΑΘΗΝΑ
05:10
|
01.02.2023
Έκανε λόγο για «συνειδητό υγειονομικό έγκλημα από πλευράς της κυβέρνησης», με αφορμή τις αποκαλύψεις που δείχνουν ότι 16.519 θάνατοι από covid συνέβησαν εκτός ΜΕΘ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακρίβεια αλλά και για τους θανάτους από τον κορονοϊό επέρριψε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνειδητά, στηρίζει την αισχροκέρδεια και τα συμφέροντα των λίγων κόντρα στην κοινωνία. Αυτήν τη στιγμή η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς της, ο κόσμος δεν βγάζει το μήνα. Η κυβέρνηση κάνει μια χυδαία προσπάθεια να κρύψει τις ευθύνες της για αυτήν την κατάσταση, αλλά και την αδράνειά της πίσω από τη ρωσική εισβολή. Όμως οι λογαριασμοί ήρθαν πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο κ. Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει την ακρίβεια, έχει επιλέξει να μπούμε σε αυτό το αρνητικό σπιράλ, είτε λόγω της άρνησής του να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα είτε λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης στην οποία προχώρησε στο ενεργειακό κομμάτι». Κληθείς να σχολιάσει μέτρα που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, όπως κουπόνια για τη βενζίνη, έκανε λόγο για «μέτρα-κοροϊδία».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο για «συνειδητό υγειονομικό έγκλημα από πλευράς της κυβέρνησης», με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις που δείχνουν ότι 16.519 θάνατοι από covid συνέβησαν εκτός ΜΕΘ. «Εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση, τόσες χιλιάδες κόσμος πέθανε εκτός ΜΕΘ, αλλά και η θνητότητα εντός ΜΕΘ ήταν στο 62,5% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 25%-35%», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Σύστημα ProGen καταστροφής βακτηρίων μέσω πρωτεϊνών

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα