ΑΘΗΝΑ
10:00
|
08.08.2022
Η Πορεία Μνήμης θα ξεκινήσει στις 11:00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στις 12:00 στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σιωπηλή πορεία μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη – Άουσβιτς – 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η πορεία συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Η Πορεία Μνήμης θα ξεκινήσει στις 11:00 από την Πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στις 12:00 στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή.

Χριστιανοί και Εβραίοι στη Σαλονίκη- Έκθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθούν στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της εκθεσιακής σειράς «Στην ίδια πόλη: χριστιανοί και εβραίοι στη Θεσσαλονίκη».

Εβραϊκό Μουσείο: Άγνωστος Τόπος - Parallaxi Magazine

Την πρώτη θεματική ενότητα της σειράς με τίτλο «Μουσική, Θέατρο, Πολιτισμός», που αφιερώνεται στη μνήμη των εβραίων μαθητών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (1915-1943), θα εγκαινιάσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Έδρα Εβραϊκών Σπουδών, το Αρχείο Γεωργίου Κωνσταντινίδη, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης – Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με την υποστήριξη  του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια έκθεσης  20 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης – Αγίου Μηνά 11, τηλ.: 2310 250406, [email protected]/ www.jmth.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

8 Αυγούστου 1974: «Καλησπέρα… Παραιτούμαι»

Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας

Απολογείται σήμερα ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

Ο Ρότζερ Γουότερς εξηγεί σε 2 λεπτά γιατί ο Μπάιντεν είναι «εγκληματίας πολέμου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα