ΑΘΗΝΑ
08:51
|
20.04.2024
Ο νεαρός μέχρι τα 23 του χρόνια είχε πέσει έρμαιο αρρωστημένης βίας από την ίδια του την οικογένεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Όταν «έσκασε» πριν λίγες μέρες η είδηση δολοφονίας μίας 82χρονης γυναίκας από τον 23χρονο εγγονό της στο Χρυσοχώρι της Καβάλας, ελάχιστοι περίμεναν το δράμα που κρυβόταν πίσω από μία σκληρή, οικογενειακή τραγωδία στην ελληνική περιφέρεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου νεαρού στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, ο νεαρός από παιδί (όπως και η αδελφή του) υπήρξε θύμα συστηματικών βιασμών από τον ίδιο τον πατέρα και τον παππού. Για ένα διάστημα, στην αρχή της εφηβείας βιαζόταν και αυτός και η αδελφή του παράλληλα και από 17χρονο αλλοδαπό εργάτη γης ενώ στο στρατό όταν πήγε διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια.

Ο νεαρός από τα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής του μέχρι τα 23 του χρόνια είχε πέσει έρμαιο αρρωστημένης και καθημερινής βίας από την ίδια του την οικογένεια και πάλευε να επιβιώσει σε ένα μικρό χωριό δίχως ουσιαστικές υποδομές και καμία απολύτως υποστήριξη μέχρι που η ζωή μαρτύριο κορυφώθηκε με τον φόνο της υπερήλικης γιαγιάς του.

Βιαζόταν και αυτός και η αδελφή του από 10 χρονών

Ο  Μανώλης Βονικάκης, συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου ανέφερε ότι σε ηλικία 10 ετών, ο δράστης επιβεβαιώθηκε με διανοητική υστέρηση ενώ στον στρατό επιβεβαιώθηκε η διπολική διαταραχή και η σχιζοφρένεια. «Από την ηλικία των 10 ετών έως τα 18 τον βίαζε ο πατέρας του, όπως και την αδελφή του…Επίσης, βιάστηκε όταν ήταν 12 ετών από 17χρονο Βούλγαρο εργάτη γης, ο οποίος έμενε στο χωριό και υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ενώ βίαζε και την αδελφή του. Άρα μιλάμε για έναν άνθρωπο που στην κρίσιμη παιδική και εφηβική του ηλικία, έπεσε θύμα βιασμών και καθημερινής βάναυσης συμπεριφοράς μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον από μία μητέρα με διανοητική υστέρηση που τους εγκατέλειψε από τα 10 ετών και έναν πατέρα, επίσης με διανοητική υστέρηση, μέθυσο, που τους έδερνε και τους βίαζε» τόνισε ο δικηγόρος.

Ο συνήγορος διευκρίνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός δράστης έδειρε την ηλικιωμένη γυναίκα αλλά η 18η, με τη διαφορά ότι η τελευταία φορά ήταν και η μοιραία για τη ζωή της 82χρονης γυναίκας.

Οι γείτονες που γνώριζαν τι συμβαίνει, είχαν κάνει πάρα πολλές φορές καταγγελίες στην αστυνομία και ο δράστης είχε οδηγηθεί πολλές φορές στον εισαγγελέα, αλλά ακόμη και έτσι, κανείς δεν έδωσε την παραμικρή σημασία σε έναν νεαρό που από παιδί βίωνε ανείπωτα μαρτύρια και κακοποιήσεις.

«Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει και «ξεγυμνώνει» την αδυναμία που έχουμε ως σύστημα να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους ασθενείς» κατέληξε ο δικηγόρος, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες της κοινωνίας, της πολιτείας στο φόντο ανύπαρκτων υποδομών για την αντιμετώπιση ανθρώπων με σοβαρά διανοητικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα